Information fr avd 25…..

SKPF Pensionärerna på vårutflykt till södra Skåne

SKPF avd 25 i Kristianstad
Tisdagen den 30 maj klockan 07.45 samlades nära 50 medlemmar

Bild64 Bild49

vid Sommarlust i Kristianstad för att åka en rundtur i Skåne.
Chauffören Stefan från Kristianstads Buss såg till att alla fick plats i bussen.
Reseledaren Leila Jönsson hälsade alla hjärtligt välkomna.

Vädret var perfekt för en busstur, bara lite sol. Första stoppet var i Åkarp. På Lillgården serverade frukost i en härlig lugn och harmonisk miljö. Därefter åkte vi några meter till den lilla affären och bageriet Frasetti.

Här fanns mycket mer än sju sorters kakor. Det var många kassar som lastades in i bussen efter besöket på Frasetti. Stefan styrde bussen mot Malmö. Stefan berättade och informerade på ett mycket fängslandet sätt om de platser vi passerade. Här fick vi både kunskap om nutid och en hel del  Skånsk historia.  Vi stannade vid Mazetti på Möllevångsgatan i Malmö. I butiken fanns det mycket godsaker.

Efter denna upplevelse åkte vi till Gästis i Vellinge. Där serverades en mycket god lunch.
Mätta och glada styrde Stefan bussen till den lilla korgbutiken Carin Landgren. Carin Landgen hälsade oss välkomna till hennes utställning. Vi besöka den lilla butiken. Carin Landgren är känd för sina korgar. Som hon själv sa ingen är den andra lik.

Sista besöket för dagen var Hallongården i Trelleborg.
Johan Biärsjö hälsade oss hjärtligt välkomna till familjens Hallongård. Johan berättade på ett mycket fängslande sätt om hur de odlar hallon, jordgubbar mm. Mycket intressant guidning, det var en stor upplevelse att både se och höra, hur man så omtänksamt bedriver sin verksamhet.

Efter guidningen smakade det gott med kaffe och Hallongårdens egen tillverkning av tilltugg. Därefter rullade vi från Trelleborg upp mot Kristianstad på små asfalterade vägar.
Stefan berättade om de olika platserna, som vi passerade. Det blev en riktig kulturdag, denna vårutflykt genom Södra Skåne.

Bild30 Bild43

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.