Information från Styrelsen…..

Distriktets styrelsemöte den 19 maj

Distrikt Skånes styrelse genomförde ett naturnära styrelsemöte den 19 maj kl 11.00 på Skäralid. Närmare bestämt på gräsmattan vid Gula villan i Skäralid.

Styrelsen har länge försökt att få till ett styrelsemöte. Men det är inte lätt med tanke på Coronas spridningsrisk.

Vi alla hade hoppats på fint väder med en temperatur runt 20 grader. Tyvärr blev det inte så.

Många hade regn när vi startade hemifrån. Men när vi kom till Skäralid då höll det upp. Temperaturen höll sig på sina blygsamma 10 grader. Personalen på vandrarhemmet hade torkat av trädgårdsmöblerna, med hjälp av medhavda dynor och filtar blev det rätt bra. Vi placerade ut bord och stolar som Folkhälsomyndigheten rekommenderar. Två meter mellan deltagarna. Det var fortfarande mulet när ordförande Bengt Lundholm förklarade mötet öppnat.

Dagordningen godkändes och paragraferna klarades av en och en.

Kassarapporten godkändes, SKPF-dagen ställdes in. Förslaget blev att avd 59 Trelleborg blir värd år 2021. Kick-Offen beslutades att Gull-Britt, Gunilla och Karl-Erik undersöker ny tid. Platsen blir på Skäralid.

Styrelsen beslutade även att Distriktets årsmöte blir den 17 juni kl 10.00 på Medborgarhuset i Eslöv. Vi börjar där med fika kl 09.30. Underhållning och lunch är inställt. På grund av Coronakrisen begränsas deltagarna till det minimala. Det blir bara ett ombud/avdelning.

Kallelse med alla handlingar skickas ut till avdelningarna.
Vi har ett samarbete med SPF och PRO, ett telefonmöte är planerat den 25 maj.
Mötet kommer att handla om en konferens den 10 nov.

Mötet behandlade även Seniormässan den 16-18 september i Malmö. Styrelsen bestämde att SKPF inte skall vara med i höst.

Mötet gick mot sitt slut, det började bli lite svalt. Molnen började att skingra sig men temperaturstigningen var blygsam. Alla var nöjda med mötet, besluten var bra och nödvändiga. Det blev inga övriga frågor, ordförande Bengt Lundholm tackade alla som kommit till detta lite annorlunda styrelsemöte i det gröna och avslutade styrelsemötet.

Efter mötet gratulerade vi vår kassör Gull-Britt Svensson som fyller 80-år den 23 maj. Blomma och presentkort och många distanskramar blev det.

Därefter skildes vi åt och tro det om ni vill vi fick klarblå himmel med fin sol resten av dagen.

Vid pennan / Karl-Erik

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.