AVD 25 – KRISTIANSTAD

Fackens Hus | Kanalgatan 94 | 291 41 Kristianstad.
Telefon: 044 -10 02 13 | Mailadress:

Expeditionen öppen tisdagar: kl 10.00-12.00

Ordförande:
Karl-Erik Oredsson
Mobiltelefon 0708-968571 | Mailadress keoredsson@gmail.com

Sekreterare:
Tommy Åkesson
Mobiltelefon 0709-18 96 86 | Mailadress: akesson48@gmail.com

Kassör:
Leila Jönsson
Hemtelefon: 044- 12 05 19 |Mailadress: humlan2@telia.com

Verksamhetsplan för 2017
PDF-format – Klicka här


SKPF avd 25 Kristianstad Höstmodevisning
den 26 september på Hemgården i Kristianstad

SKPF avd 25 genomförde sin årliga höst- och vintermodevisning på Hemgården i Kristianstad.
Kl 14.00 var ett 90-tal medlemmar samlade för en gemensam eftermiddag tillsammans.
Ordförande hälsade alla hjärtligt välkomna till denna eftermiddag, med strålande solsken utanför fönstren. Alla var överrens om det var skönt att sitta inomhus, hösten har ju trots allt anlänt med sina svala vindar.
Programmet  för eftermiddagen var modevisning, kaffe och lotteri.

SKPF avd 25

Det var Damshopen i Karpalund och Dressman i Kristianstad som stod för kläderna som visades upp. Ordet lämnades över till Linda Sickeldal på Damshopen i Karpalund. Hon informerade om vilka färger som gäller i höst och vinter. Det är grått som gäller i huvudsak, men svart går ju alltid.
Mannekängerna jobbade hårt och Linda berättade om kläderna vad gäller kvallite och hur man kan kombinera olika plagg. Här behöver man inte vara blyg. Publiken fick många tips. Linda berättade att Damshopen har damkläder både för unga och seniorer. Lite tuffa, lite udda och roliga men framförallt bekväma och lättskötta.
Modevisningen blev mycket uppskattad, både Linda och våra mannekänger fick en stor hjärtlig applåd.

Efter modevisningen var det dags för fika och lotteridragning. Det fanns även tillfälle att köpa nya kläder under fikapausen. Ordförande tackade alla för en mycket trevlig eftermiddag.


 

SKPF Pensionärerna på vårutflykt till södra Skåne
Tisdagen den 30 maj klockan 07.45 samlades nära 50 medlemmar

Bild64 Bild49

vid Sommarlust i Kristianstad för att åka en rundtur i Skåne.
Chauffören Stefan från Kristianstads Buss såg till att alla fick plats i bussen.
Reseledaren Leila Jönsson hälsade alla hjärtligt välkomna.

Vädret var perfekt för en busstur, bara lite sol. Första stoppet var i Åkarp. På Lillgården serverade frukost i en härlig lugn och harmonisk miljö. Därefter åkte vi några meter till den lilla affären och bageriet Frasetti.

Här fanns mycket mer än sju sorters kakor. Det var många kassar som lastades in i bussen efter besöket på Frasetti. Stefan styrde bussen mot Malmö. Stefan berättade och informerade på ett mycket fängslandet sätt om de platser vi passerade. Här fick vi både kunskap om nutid och en hel del  Skånsk historia.  Vi stannade vid Mazetti på Möllevångsgatan i Malmö. I butiken fanns det mycket godsaker.

Efter denna upplevelse åkte vi till Gästis i Vellinge. Där serverades en mycket god lunch.
Mätta och glada styrde Stefan bussen till den lilla korgbutiken Carin Landgren. Carin Landgen hälsade oss välkomna till hennes utställning. Vi besöka den lilla butiken. Carin Landgren är känd för sina korgar. Som hon själv sa ingen är den andra lik.

Sista besöket för dagen var Hallongården i Trelleborg.
Johan Biärsjö hälsade oss hjärtligt välkomna till familjens Hallongård. Johan berättade på ett mycket fängslande sätt om hur de odlar hallon, jordgubbar mm. Mycket intressant guidning, det var en stor upplevelse att både se och höra, hur man så omtänksamt bedriver sin verksamhet.

Efter guidningen smakade det gott med kaffe och Hallongårdens egen tillverkning av tilltugg. Därefter rullade vi från Trelleborg upp mot Kristianstad på små asfalterade vägar.
Stefan berättade om de olika platserna, som vi passerade. Det blev en riktig kulturdag, denna vårutflykt genom Södra Skåne.

Bild30 Bild43


Trivselträff de 9 maj på Hemgården!
Tisdagen den 9 maj kl 13.00 samlades ett 80-tal medlemmar på Hemgården i Kristianstad. Trivselträffen inleddes med god mat. En härlig gemenskap blev det som vanligt. En fantastisk familjär stämning spred sig i lokalen. Efter maten förflyttades vi oss bakåt i tiden med hjälp av Lars-Eve Färm. Han bidrog med  härliga låtar från 50- och 60-talet. Många sjöng med och stämningen var på topp. Det var nog så att tankarna vandrade till dansgolvet på Sommarlust vid några tillfällen.

En liten paus från musikens värld fick det bli, då serverades fika.
Efter fikat tog Lars-Eve Ferm oss tillbaka till musiken och sångens värld.

Trivseträff

Ordförande Karl-Erik Oredsson avlutade denna eftermiddag genom att tacka  Lars-Eve Färm och alla som fixat allt, för att få till denna, vår gemytliga Trivselträff.


SKPF avd 25 Vårmöte gick i säkerhetens tecken.

SKPF höll sitt traditionella vårmöte den 18 april på Hemgården.
Ordförande Karl-Erik Oredsson hälsade ett 75-tal medlemmar välkomna till vårmötet.
Kassören Leila Jönsson informerade om den goda ekonomin.
Sekreteraren Tommy Åkesson  informerade om CPR och Skånetrafikens nya biljettsystem och taxor.
Medlemmarna fick information om kommande aktiviteter. Trivselträff den 9 maj på Hemgården och bussresa den 30 maj.

Efter mötesförhandlingarna föreläste Bengt-Arne Ohlsson från Räddningstjänsten om hur man förebygger olyckor i hemmet. Fallolyckor är de vanligaste olyckorna i hemmet och tyvärr många gånger med dödlig utgång. När man blir äldre blir man skörare och en skada kan med tiden bli så allvarlig att kroppen inte orkar mer.

Bengt Arne

Hur hanterar vi en brandsläckare, att läsa bruksanvisningen när det brinner i bostaden, ja, då är det försent. Läs informationen på släckaren ett par gånger om året, så du vet hur den fungerar, det var det goda rådet. Kontrollera era brandvarnare, byt batterierna innan advent, var ett bra tips. Bengt-Arne kom in på elsäkerhet och här fick vi många goda råd.

Efter denna väl så viktiga information från Räddningstjänsten, bjöds det på fika.

Därefter var det bingo som alltid är mycket uppskattat. Alla lyssnade spänt på vad utroparen Sven Johansson skulle säga för siffra.


SKPF pensionärerna avdelning 25 Kristianstad Årsmöte

Tisdagen den 21 februari hade SKPF pensionärerna avdelning 25 Kristianstad årsmöte på Hemgården i Kristianstad. Tillförordnad ordförande Gudrun Gustavsson hälsade 80-tal medlemmar välkomna till årsmötet.
Årsmötet inledes med parentation och ljuständning över förra årets bortgångna medlemmar
Till ordförande för årsmötet valdes Gert Tollgren. Karl-Erik Oredsson valdes av årsmötet till ny ordförande och Tommy Åkesson till ny sekreterare. Inga-Lisa Johannesson hade avsagt sig omval. Inga-Lisa har varit styrelseledamot föreningen i 19 år och därav 8 år som ordförande. Tore Larsson informerade på ett fängslande sätt om ABK . Vad händer nu och vilka är byggplanerna i framtiden inom kommunen.

Efter årsmötesförhandlingarna  serverades kaffe och kakor.

Karl-Erik Oredsson informerade om våra mötesplatser i Kristianstads kommun som har ett gediget  program och att Surfgruppen startar en ny utbildningsomgång i mars månad för nybörjare vad gäller surfplattor.

Därefter spelades bingo med ledning av Birgitta Sivtoft

Årsmöte 2017