AVD 25 – KRISTIANSTAD

Krinova| Stridsvagnsvägen 12 | 291 39 Kristianstad

Telefon: 044 -10 02 13 | Mailadress:

Expeditionen öppen tisdagar: kl 10.00-12.00

Ordförande:
Karl-Erik Oredsson
Mobiltelefon 0708-96 85 71 | Mailadress keoredsson@gmail.com

Sekreterare:
Tommy Åkesson
Mobiltelefon 0709-18 96 86 | Mailadress: akesson48@gmail.com

Kassör:
Leila Jönsson
Hemtelefon: 044- 12 05 19 |Mailadress: humlan2@telia.com

———————————————————————————————————

SKPF avd 25 Kristianstad Höstmodevisning  den 26 sept på Hemgården i Kristianstad

SKPF avd 25 genomförde sin årliga höst- och vintermodevisning på Hemgården i Kristianstad.

Ordförande hälsade 70 medlemmar hjärtligt välkomna till höstens modevisning.

Det kändes inte som höst, temperaturen ute var över 20 grader och solen sken som om det var mitt på sommaren.

Medlemmarna fick information om Distriktet och om avdelningens kommande höstprogram. Gull-Britt Petersson informerade om äldreomsorgen i Kristianstad

Linda Sickeldal från Damshopen i Karpalund var konferencier för modevisningen. Linda med sitt mjuka och lättsamma sätt spred en glad stämning under modevisningen.

Damkläder från Damshopen och herrkläder från Dressman visades upp. Sju glada medlemmar visade på ett professionellt och glatt sätt upp höstens och vinterns kollektion. Efter modevisningen lät sej alla väl smaka av kaffe och goda smörgåsar. Vi fick en glad och lättsam eftermiddag tillsammans. Det är en bra sammanfattning av eftermiddagens modevisning. Dagen avslutades med lottdragning med fina vinster.

Vid pennan

Karl-Erik


Vårens bussutflykt startade tidigt tisdagen den 23 maj.

Vi samlades vid Sommarlust. Vår reseledare Leila Jönsson hälsade alla hjärtligt välkomna.

Vid åttatiden rullade Kagans buss med ett 40-talet glada medlemmar, mot vårt första mål, som var Tingsryd. Vädret var lite mulet, men med en behaglig temperatur runt 20 grader. När vi kom till Tingsryd var alla kaffesugna. Vår busschaufför serverade goda frallor och kaffe vid en vacker rastplats vid sjön Tiken 124 meter över havet. Efter den goda fikan var det dags att åka vidare genom det småländska landskapet mot Boda.

Inger och Snacke- Per hälsade oss hjärtligt välkomna till HÖNSALOTTAS LUFFARMUSEUM i Boda. En god välkomstdrink serverades.

Därefter fick vi gå en spännande rundvandring på egen hand i museets lokaler.

Vilket intryck man fick, här var så mycket att titta på, gick man in i klockrummet så visste man inte om tiden stod stilla eller hur det var.

Då ropade Snacke-Per nu var det slut med rundvandringen, nu ska vi samlas för Snacke-Per ska visa bilder och berätta historier om luffarna och Luffarmuseumet.

Ni kan säkert gissa varför han kallas för Snacke-Per. Många historier blev det. Ingen ville att Snacke-Per skulle sluta. Tiden gick och det blev dags för lunch. Den serverades i Luffarmuseumets matsal. Efter lunchen bjöds det på sång och musik.

Efter den lättsamma underhållningen, blev det åter dags att fördjupa sig i museets samlingar, innan det var dags för eftermiddagsfika och lottdragning.

Vid avfärden, vinkade vi farväl till Inger och Snacke-Per för denna gången.

Vilken dag.

Vid pennan. // Karl-Erik


 

SKPF avd 25 Kristianstad Vårmodevisning  den 21 mars på Hemgården i Kristianstad

SKPF avd 25 genomförde sin årliga vår- och sommarmodevisning på Hemgården i Kristianstad.

Kl 14.00 var ett 70-tal medlemmar samlade för en gemensam eftermiddag tillsammans. Det passade väldigt bra med modevisning denna fina vårdag, utanför fönstren sken vårsolen.

Ordförande hälsade alla hjärtligt välkomna. Medlemmarna fick information om kommande program och Tommy informerade om vad som hänt inom äldrevården i Kristianstad

Modevisning var nästa inslag. Linda Sickeldal var konferencier, lika engagerad som alltid. Här visades kläder från hennes egen butik Damshopen i Karpalund. Till hjälp hade hon fyra medlemmar från SKPF, som på ett professionellt och glatt sätt visade upp vårens och sommarens kollektion. Modevisningen blev mycket uppskattad, det var tuffa, udda, roliga och men även festkläder som visades upp. Lindas lättsamma och glada presentationer spred sig som ringar på vattnet till publiken. Det blev en glad, lättsam gemytlig stämningen denna eftermiddag.

Efter modevisningen var det tid för fika, samvaro och lottdragning.

Ordförande tackade alla medverkande och önskade alla en skön vår.

Vid penna //  Karl-Erik


SKPF avd 25 anordnade Caféträff  på Hemgården i Kristianstad

SKPF avd 25 Kristianstad. Den 8:e november samlades ett 60-talet medlemmar till Café-träff på Hemgården i Kristianstad.

Ordförande Karl-Erik Oredsson hälsade alla hjärtligt välkomna.

Tommy Åkesson informerade om Skånetrafiken och vad som händer inom omsorgen i Kristianstad.

Mia och Mats från Höör var eftermiddagens underhållare. Temat var glada melodier från Skåne. Låtarna var väl kända och alla rycktes med i musikens och sångens förtjusande värld. Mia och Mats spred en härlig glädje, melodierna gick hem det var fullt klart.

Det blev ett litet avbrott för fika, mycket prat med fin gemenskap.

Nu när alla hade fått kaffe, då kändes det skönt att bara koppla av och lyssna på den härliga musiken och sången som Mia och Mats spred i lokalen. Tiden går fort när man träffas, eftermiddagen gick mot sitt slut. Ett stort tack till Mia och Mats för en fantastisk eftermiddag.

Lotteridragning med fina vinster fick avsluta tisdagen den 8 november.

Tack alla ni som kom och ett stort tack till alla som fixade fika dukning mm

Vid Pennan. // Karl-Erik


SKPF avd 25 Höstmöte

SKPF avd 25 höll sitt traditionella höstmöte den 25 oktober kl 14.00 på Hemgården.

Hösten har kommit, även om det för årstiden kändes rätt varmt, vädret var växlande någon regnskur mellan solstrålarna blev det under eftermiddagen. Lite mörkare än normalt var det mitt på dagen. Partiell solförmörkelse inträffade nämligen vid middagstid i Skåne. Det märkte inte medlemmarna av inne i Hemgårdens lokal, som kallas Stallet. Där lysrören spred sitt varma ljus, trots det höga spotpriset i Skåne.

Ordförande Karl-Erik Oredsson hälsade c:a 50 medlemmar välkomna till höstmötet.

Ordförande förklarade mötet öppnat.
Dagordningen godkändes.
Sekreterare Tommy Åkesson läste upp protokollet från den 19/4 2022.
Medlemsavgiften för år 2023 fastställdes till 200:-/år
Budgetförslaget för år 2023 godkändes, likaså förslaget på Verksamhetsplanen för år 2023.
Leif Sivtoft presenterade valberedningen och det arbete som nu måste utföras innan vårt årsmöte år 2023.
Styrelsen informerade om den 24:e kongressen som äger rum den 13-15 juni 2023
Inga fler frågor kom upp under övrigt.
Ordföranden tackade för visat intresse och förklarade höstmötet avslutat.

Mats Heliosson stod för underhållningen denna eftermiddag. Mats fångade publiken med en gång. Minnen gick tillbaka i tiden för många, vad roligt, tankarna hamnade på någon dansbana i ungdomsåren. Det var kanske just på den dansbanan som en kärlek föddes.

Musik och sång väcker många minnen. Mats fick fram en fin och glad stämning denna eftermiddag, många applåder blev det. Efter denna härliga underhållning var det dags för fika med goda smörgåsar som Sven Johansson inhandlat. Alla njöt av en den glada hjärtliga gemenskapen som vi har i vår förening. Nu var vi mätta och glada, då var det dags för Bingo med 3 spel. Utropare som vanligt var Sven Johansson.

Vid pennan
Karl-Erik


SKPF avd 25 Kristianstad Höstmodevisning  den 27 sept på Hemgården i Kristianstad

SKPF avd 25 genomförde sin årliga höst- och vintermodevisning på Hemgården i Kristianstad.

Ordförande hälsat 65 medlemmar hjärtligt välkomna till höstens modevisning.

Medlemmarna fick information om förbundet, distriktet och om avdelningens kommande höstprogram. Tommy Åkesson informerade från KPR-möten.

Linda Sickeldal från Damshopen i Karpalund var konferencier för modevisningen.

Kläder från Damshopen visades upp. Fem stycken glada medlemmar, som på ett professionellt och glatt sätt visade upp höstens och vinterns kollektion. Efter modevisningen lät sej alla väl smaka av kaffe och goda smörgåsar. En glad, lättsam och gemytlig stämning, det är en bra sammanfattning av eftermiddagens modevisning. Dagen avslutades med lotteridragning med fina varuvinster.

Karl-Erik


Avd. 25 Kristianstad

Den 6 september kl 13.00 samlades ett 70-tal glada medlemmar på restaurangen Clubhouse i Kristianstad. Någon halvtimme innan hade många samlats utanför restaurangen i det fina vädret. Vi närmar oss hösten. Vädret var underbart, temperaturen låg runt 20 grader med en svag vind. Den tryckande sommarvärmen hade denna dag fått ge vika.

Ordförande Karl-Erik hälsade alla medlemmar och vår underhållare för eftermiddagen Bengan Svensson hjärtligt välkomna. Karl-Erik informerade om höstens kommande program. Dagens program presenterades och därefter inledde Bengan Svensson eftermiddagen med att spela och sjunga kända låter. Sånghäften var utdelade så alla kunde vara med i musikens underbara värld. Restaurangpersonalen serverade all mat och fika vid borden. Ingen behövde lämna sin sittplats. Bengans underbara sång- och musikunderhållning varvades med mycket prat och skratt vid borden. Det var en härlig och god stämning, alla trivdes. Birgitta hade fullt upp med att sälja lotter, efterfrågan var stor.

Tittade man ut genom fönstren sken solen från en nästan klarblå himmel.

Eftermiddagen avslutades med att Karl-Erik tackade alla för en fin eftermiddag.  Ett stort tack till Bengan för en fantastisk underhållning och sist men inte minst, ett stort tack till personalen på Clubhouse för bra service och god mat.

Vid pennan / Karl-Erik Oredsson


SKPF avd 24 anordnade Caféträff  på Hemgården i Kristianstad

SKPF avd 25 Kristianstad. Den 24 maj var det 65 st medlemmar på vår Caféträff  Hemgården i Kristianstad.

Ordförande Karl-Erik hälsade alla hjärtligt välkomna.

Karl-Erik gav en kort information om aktiviteterna i höst och om SKPF-dagen den 15 september i Törringelund. Tommy informerade om vad som avhandlats på KPR-möten och beläggningen på vård- och omsorgsboende i kommunen.

Eftermiddagens underhållare var Conny Nilsson. Conny fångade publiken med sina välkända låtar och sin underbara sångröst. Conny med sitt glada sätt, fick fram den riktigt härliga glada stämningen i lokalen. Många skratt och applåder blev det. Conny fick alla att sjunga med när det bjöds på allsång. Det blev ett litet uppehåll för god fika och en härlig gemenskap.

Vi är så många medlemmar i vår förening, jag vill bara tala om för er som inte var med denna eftermiddag, här missade ni fantastiska timmar. Det går inte att med ord att beskriva , man måste uppleva det ”Live”

Efter fikat förstärktes Connys orkester till 3 st. Vilket tryck det blev. Alla njöt av sången och musiken som ekade i lokalen. Många härliga underbara danslåtar blev det.

Tiden går fort när man har roligt och eftermiddagen började gå mot sitt slut.

Dagen avslutades med lotteridragning.

Än en gång, tack orkestern Conny, ni vara bara så bra

Vid pennan //Karl-Erik


Årsmöte SKPF avd 25 Kristianstad

Tisdagen den 15 mars hade SKPF pensionärerna avdelning 25 Kristianstad årsmöte på Hemgården i Kristianstad. Ordförande Karl-Erik Oredsson hälsade ett 50-tal medlemmar välkomna till årsmötet.

Årsmötet inleddes med parentation och ett ljus tändes till minne av bortgångna medlemmar.

Till ordförande för årsmötet valdes Leif Sivtoft. Årsmötesförhandlingarna genomfördes enligt utsänd dagordning. Verksamhetsberättelse för år 2021 och Revisionsberättelsen för år 2021 godkändes av mötet. Ansvarsfrihet för styrelsen beviljades. Övriga val godkändes enligt det förslag som valberedningen tagit fram.

Karl-Erik Oredsson valdes till ordförande 2 år. Styrelseledamot för 2 år valdes Alojzija Mislijevic. Ersättare ett år valdes Inga-Lisa Johannesson och Sven Johansson.

Efter årsmötesförhandlingarna spelade och sjöng Anders Påhlsson. Hans uppträdande uppskattades till fullo. Vad härligt det är att bara luta sig tillbaka och lyssna på kända gamla låtar. Vi alla tackar dig Anders för en härlig eftermiddag. Tittade man ut, sken solen och det var en riktig fin vårdag. Fika med härliga smörgåsar serverades. Efter fikat var det Bingo som gällde. Sven Johansson ropade ut Bingo- numren.

När eftermiddagen närmade sig sitt slut tackade ordförande alla för deras deltagande och påminde om nästa aktivitet, vårmodevisning.

Mer information finns på vår hemsida www.skpf.se.

Vid pennan / Karl-Erik


Julfest med Lucia på Clubhouse

SKPF avd 25 Kristianstad. Den 14 december anordnade SKPF avd 25 i Kristianstad årets julfest på Clubhouse i Kristianstad

Kl 13.00 var 60 medlemmar samlade på restaurang Clubhouse.

Ordförande Karl-Erik Oredsson hälsade alla hjärtligt välkomna. Dagens program var underhållning av Bengan Svensson och Lucia från Fröknegårdsskolans musikklass 8c och  lottdragning.

Glöggen serverades och Bengan Svensson inledde eftermiddagen med lugna härliga låtar.

Solen sken in genom fönstren från en klarblå himmel, det kändes nästan som vår. Maten var framdukad och det var dags att ställa sig i kön till den efterlängtade julmaten.

Det var rikligt med mat och det var många som fyllde på sin tallrik mer än en gång.

God mat varvat med musik och sång av Bengen Svensson, nu var det julfest.

När alla ätit och njutit i lugn och ro av den goda julmaten, dämpades ljuset och Lucia med sina tärnor och stjärngossar från Fröknegårdsskolans musikklasser gjorde entré.

Alla lyssnade andäktigt på dessa fina ungdomars framträdande. En lugn och rofylld julstämning spred sig i lokalen.

Lucia med sina tärnor och stjärngossar tågade sakta ut, de fick en stor varm applåd.

Ett stort tack från SKPF till alla i Luciatåget för att ni kom till oss.

Det blev mer musik med allsång under ledning av Bengan Svensson. Alla sjöng med. Bengan det kunde inte bli bättre.

Denna festliga eftermiddag avslutades med lottdragning. Julskinka och kaffe var vinsterna.

Ordförande tackade alla för en mycket trevlig eftermiddag och önskade alla en riktigt.

 

                      GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR.


Avd. 25 Kristianstad

En ruggig dag med blåst och regn, svepte över nordöstra Skåne denna eftermiddag.

Våra medlemmar tvekade inte att ta sig ut i det typiska skånska fuktiga novemberhöstvädret. Ett 70-tal medlemmar kom till vår Caféträff på Hemgården i Kristianstad. Här var det varmt och skönt och vår inbjudna sånggrupp från Blekinge 3 Goa Glaa Gräbbor såg till att alla trivdes.

Musiken och sången kände alla igen från ungdomsåren. Det gick inte att hålla fötterna stilla. En härlig gemytlig stämning spred sig i lokalen. Alla rycktes med av den kärleksfyllda utstrålningen som sånggruppen 3 G gav.

Kaffe med färdigbredda mackor från köket serverades. Vilket sorl det blev i lokalen alla pratade och var glada. Efter kaffepausen fortsatte flickorna 3 G med sin underbara underhållning. Många sjöng med. Efter många applåder var det dags för 3 G att avsluta.

Eftermiddagen avslutades med lotteridragning.

Vid pennan Karl-Erik


SKPF avd 25 Höstmöte

SKPF avd 25 höll sitt traditionella höstmöte den 19 oktober på Hemgården.

Ordförande Karl-Erik Oredsson hälsade c:a 50 medlemmar välkomna till höstmötet.

Ordförande förklarade mötet öppnat.

Dagordningen godkändes.

Sekreterare Tommy Åkesson läst upp protokollet från den 15/10 2019.

Ingen förändring vad gäller årsavgiften 2022, den blir oförändrad 180:-

Budgetförslaget för år 2022 godkändes likaså förslag på Verksamhetsplanen för år 2022.

Vår kassör Leila Jönsson föredrog det ekonomiska läget.

Styrelsen informerade om kongressen på Aronsborg den 21-23 september 2021.

Det går bra att anmäla sig till avdelningens julbord på eftermiddagen den 2 november på Hemgården.

Inga fler frågor kom upp under övrigt. Ordföranden tackade för visat intresse och förklarade höstmötet avslutat.

Därefter bjöd föreningen på fika. Eftermiddagen avslutades med Bingo. Sven Johansson var som vanligt utropare.

//Karl-Erik


SKPF avd 25 Kristianstad Årsmöte den 1 juni 2021

Årsmöte kl 14.00 på Hemgården i Kristianstad.

Program:

Efter årsmötesförhandlingarna blir det Bingo.
På grund av FMH bestämmelser, blir det ett enkelt möte.
Vi får ta igen detta i höst när vi kan vara fler i lokalen.
Föreningen bjuder på fika
Anmälan till Leila Jönsson 073-312 05 19 senast den 28 maj.

Hjärtligt välkomna
/Styrelsen