AVD 25 – KRISTIANSTAD

Fackens Hus | Kanalgatan 94 | 291 41 Kristianstad.
Telefon: 044 -10 02 13 | Mailadress:

Expeditionen öppen tisdagar: kl 10.00-12.00

Ordförande:
Karl-Erik Oredsson
Mobiltelefon 0708-968571 | Mailadress keoredsson@gmail.com

Sekreterare:
Tommy Åkesson
Mobiltelefon 0709-18 96 86 | Mailadress: akesson48@gmail.com

Kassör:
Leila Jönsson
Hemtelefon: 044- 12 05 19 |Mailadress: humlan2@telia.com

Verksamhetsplan för 2018

SKPF dagen inbjudan


 

SKPF Vårutfärd i Laxens, skolans, galgens och kamerans tecken.

Tidigt på morgonen tisdagen den 29 maj var det samling för vårutflykt med buss till Blekinge.
Researrangören Leila Jönsson hälsade alla hjärtligt välkomna denna soliga morgon och berättade i stort vad dagen skulle innehålla.
Färden gick direkt till Laxerian i Mörrum. Här blev det guidning och många berättelser om laxens liv och laxfisket i Mörrumsån. Därefter serverades en efterlängtad frukost i en härlig miljö. När kaffet och frukosten var avklarad var der det samling i bussen igen efter en lite ansträngande promenad. Skolmuseet i Svängsta var nästa mål. När alla placerat sig i de gamla skolbänkarna, berättade Ingrid Hallberg på ett fängslande sätt om skolans fantastiska historia. Många kände igen sig från sin egen skoltid. Skolan inrymmer skolsal, lärarbostad och utställningslokal med skolmaterial från olika tidsepoker.

Bussfärden gick vidare från skolvälden till Fritszatorpet vid sjön Halen. Nu var det dags för lunch. Efter att avnjutet en mycket god lunch i en helt otrolig naturskön miljö, gick färden till galg- och kameramuseet Holje park i Olofström.

Här berättade Johnny Karlsson om klädgalgens historia och Nils-Harald Ottosson om kamerans historia. Efter Johnnys och Nils-Harads mycket intressanta berättelser, gick färden till Oppmanna och Hammarkvists gårdsmuseum. Efter guidningen avslutades dagen med eftermiddagsfika ute i det fria i en fortsatt solig och varm dag.

Laxens hus


SKPF avd 25 deltog i Seniormässan och har haft det sedvanliga vårmötet.
Seniormässan News 55 den 14 april deltog SKPF med egen monter.

News 55 KSD

Karl-Erik Oredsson, Tommy Åkesson, Birgitta Sivtoft och Sven Johansson bemannade montern. Många besökare kom, intresset var mycket stort. Besökarna  tilldelades  informationsbroschyrer inkl tidningen Här & Nu.

SKPF vårmöte på Hemgården den 14 april besöktes av ett 60-tal medlemmar. Vice ordförande Birgitta Sivtoft öppnade mötet. Kassören Leila Jönsson redovisade det goda ekonomiska läget, som godkändes av mötet. Sekreteraren Tommy Åkesson informerade om vad som behandlats på möten med CPR 2018-03-12. Sjukvårdavtalet, äldremottagningar, Synenhet och audionommottagning. Mötet med KPR 2018-04-18. Personalsituation, Rätt till heltid, Hemtjänst organisation, Kameror och verkställda beslut.

Skånetrafikens kundrådsmöte 2018-04-09. Beställningscentral, Trafikledning, Kvalitetsredovisning, Sjukresor och Missbruk av färdtjänst.

Efter mötet bjöds det på fika och därefter var det Bingo som gällde.


SKPF avd 25 i Kristianstad anordnade en trivseleftermiddag på Almhaga i Färlöv tisdagen den 3 april.

Kl 14.00 var ett 30-tal personer samlade och alla väntade spänt på eftermiddagens program. Ordförande i SKPF hälsade alla hjärtligt välkomna och att det var roligt att vara här igen. Eftermiddagens  program bestod av sång och musik av Bengan Svensson och fika med bullar och tårta naturligtvis.

Ordet lämnades över till Bengan som presenterade sig och berättade lite om vilka melodier som han tänkte spela och sjunga. Sånghäften var utdelade för att underlätta allsången. Sjung med, för ni känner säkert igen de flesta melodierna, var Bengans råd. Visst kände man igen melodierna och texten. En härlig och glad stämning blev det alla kände igen sig. När Bengan fyllt salen med dessa så välkända låtar en halv timme. Då var det dags för fika. SKPF serverade kaffe med hembakade bullar och tårta. Efter samvaron fylldes återigen salen med Bengans underbara sångröst. Påskhelgen var förbi, men Bengan tyckte ändå att man kunde avsluta denna eftermiddag med fågelsången. Alla flaxade med armarna på refrängen. Det blev en hjärtlig, härlig och glad avslutning på eftermiddagen.

Bengan


SKPF avd 25 Kristianstad Vårmodevisning  den 20 mars på Hemgården i Kristianstad

SKPF avd 25 genomförde sin årliga vår- och sommarmodevisning på Hemgården i Kristianstad.

Kl 14.00 var ett 90-tal medlemmar samlade för en gemensam eftermiddag tillsammans.

Ordförande hälsade alla hjärtligt välkomna. Medlemmarna fick information om kommande program i föreningen inklusive News 55 mässan den 14 april på Yllan i Kristianstad. Tommy Åkesson informerade ABK:s verksamhet och hur sjukvården för de äldre fungerar i Kristianstads kommun. Därefter berättade Anders Johansson från försäkringsbolaget Folksam om de trygga försäkringar till bra priser, som du som medlem i SKPF kan teckna.

Modevisning var nästa inslag. Linda Sickeldal presenterade kläder både från sin egen butik Damshopen i Karpalund och från Dressman i Kristianstad. Till hjälp hade hon sju medlemmar från SKPF, som på ett mycket professionellt sätt visade upp vårens och sommarens kollektion. Modevisningen blev mycket uppskattad, det var lite tuffa, lite udda och roliga, men framför allt bekväma och lättskötta kläder som visades upp.

Modevisning

Efter modevisningen var det tid för fika , samvaro och lotteridragning.
Ordförande Karl-Erik Oredsson tackade alla medverkande för denna trevliga eftermiddag.

Nästa sammankomst är Vårmöte med bingo den 17 april.
Mer information finns på SKPF hemsida www.skpfskane.se/avd-25-kristianstad


Årsmöte SKPF avd 25 Kristianstad

Tisdagen den 20 februari hade SKPF pensionärerna avdelning 25 Kristianstad årsmöte på Föreningarnas Hus i Kristianstad. Ordförande Karl-Erik Oredsson hälsade 80-tal medlemmar välkomna till årsmötet.

Årsmötet inleddes med parentation och ett ljus tändes till minne av bortgångna medlemmar.
Ordförande läste en dikt ”Det är vackrast när det skymmer” av Per Lagerkvist

Till ordförande för årsmötet valdes Gert Tollgren. Årsmötes förhandlingarna genomfördes enligt utsänd dagordning. Verksamhetsberättelse för år 2017 och Revisionsberättelsen för år 2017 godkändes av mötet. Ansvarsfrihet för styrelsen beviljades. Övriga val godkändes enligt det förslag som valberedningen tagit fram.
Karl-Erik Oredsson valdes av årsmötet till ordförande i 2 år.
Kassör Leila Jönsson, sekreterare Tommy Åkesson är valda till år 2019

Efter årsmötesförhandlingarna  serverades kaffe och kakor.
Därefter spelades bingo med ledning av Sven Johansson.
Ordförande tackade alla och påminde om nästa aktivitet, vårmodevisning tisdagen den 20 mars.

Årsmöte 2018