AVD 25 – KRISTIANSTAD

Krinova| Stridsvagnsvägen 12 | 291 39 Kristianstad

Telefon: 044 -10 02 13 | Mailadress:

Expeditionen öppen tisdagar: kl 10.00-12.00

Ordförande:
Karl-Erik Oredsson
Mobiltelefon 0708-96 85 71 | Mailadress keoredsson@gmail.com

Sekreterare:
Tommy Åkesson
Mobiltelefon 0709-18 96 86 | Mailadress: akesson48@gmail.com

Kassör:
Leila Jönsson
Hemtelefon: 044- 12 05 19 |Mailadress: humlan2@telia.com


Årsmöte SKPF avd 25 Kristianstad

Tisdagen den 15 mars hade SKPF pensionärerna avdelning 25 Kristianstad årsmöte på Hemgården i Kristianstad. Ordförande Karl-Erik Oredsson hälsade ett 50-tal medlemmar välkomna till årsmötet.

Årsmötet inleddes med parentation och ett ljus tändes till minne av bortgångna medlemmar.

Till ordförande för årsmötet valdes Leif Sivtoft. Årsmötesförhandlingarna genomfördes enligt utsänd dagordning. Verksamhetsberättelse för år 2021 och Revisionsberättelsen för år 2021 godkändes av mötet. Ansvarsfrihet för styrelsen beviljades. Övriga val godkändes enligt det förslag som valberedningen tagit fram.

Karl-Erik Oredsson valdes till ordförande 2 år. Styrelseledamot för 2 år valdes Alojzija Mislijevic. Ersättare ett år valdes Inga-Lisa Johannesson och Sven Johansson.

Efter årsmötesförhandlingarna spelade och sjöng Anders Påhlsson. Hans uppträdande uppskattades till fullo. Vad härligt det är att bara luta sig tillbaka och lyssna på kända gamla låtar. Vi alla tackar dig Anders för en härlig eftermiddag. Tittade man ut, sken solen och det var en riktig fin vårdag. Fika med härliga smörgåsar serverades. Efter fikat var det Bingo som gällde. Sven Johansson ropade ut Bingo- numren.

När eftermiddagen närmade sig sitt slut tackade ordförande alla för deras deltagande och påminde om nästa aktivitet, vårmodevisning.

Mer information finns på vår hemsida www.skpf.se.

Vid pennan / Karl-Erik


Julfest med Lucia på Clubhouse

SKPF avd 25 Kristianstad. Den 14 december anordnade SKPF avd 25 i Kristianstad årets julfest på Clubhouse i Kristianstad

Kl 13.00 var 60 medlemmar samlade på restaurang Clubhouse.

Ordförande Karl-Erik Oredsson hälsade alla hjärtligt välkomna. Dagens program var underhållning av Bengan Svensson och Lucia från Fröknegårdsskolans musikklass 8c och  lottdragning.

Glöggen serverades och Bengan Svensson inledde eftermiddagen med lugna härliga låtar.

Solen sken in genom fönstren från en klarblå himmel, det kändes nästan som vår. Maten var framdukad och det var dags att ställa sig i kön till den efterlängtade julmaten.

Det var rikligt med mat och det var många som fyllde på sin tallrik mer än en gång.

God mat varvat med musik och sång av Bengen Svensson, nu var det julfest.

När alla ätit och njutit i lugn och ro av den goda julmaten, dämpades ljuset och Lucia med sina tärnor och stjärngossar från Fröknegårdsskolans musikklasser gjorde entré.

Alla lyssnade andäktigt på dessa fina ungdomars framträdande. En lugn och rofylld julstämning spred sig i lokalen.

Lucia med sina tärnor och stjärngossar tågade sakta ut, de fick en stor varm applåd.

Ett stort tack från SKPF till alla i Luciatåget för att ni kom till oss.

Det blev mer musik med allsång under ledning av Bengan Svensson. Alla sjöng med. Bengan det kunde inte bli bättre.

Denna festliga eftermiddag avslutades med lottdragning. Julskinka och kaffe var vinsterna.

Ordförande tackade alla för en mycket trevlig eftermiddag och önskade alla en riktigt.

 

                      GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR.


Avd. 25 Kristianstad

En ruggig dag med blåst och regn, svepte över nordöstra Skåne denna eftermiddag.

Våra medlemmar tvekade inte att ta sig ut i det typiska skånska fuktiga novemberhöstvädret. Ett 70-tal medlemmar kom till vår Caféträff på Hemgården i Kristianstad. Här var det varmt och skönt och vår inbjudna sånggrupp från Blekinge 3 Goa Glaa Gräbbor såg till att alla trivdes.

Musiken och sången kände alla igen från ungdomsåren. Det gick inte att hålla fötterna stilla. En härlig gemytlig stämning spred sig i lokalen. Alla rycktes med av den kärleksfyllda utstrålningen som sånggruppen 3 G gav.

Kaffe med färdigbredda mackor från köket serverades. Vilket sorl det blev i lokalen alla pratade och var glada. Efter kaffepausen fortsatte flickorna 3 G med sin underbara underhållning. Många sjöng med. Efter många applåder var det dags för 3 G att avsluta.

Eftermiddagen avslutades med lotteridragning.

Vid pennan Karl-Erik


SKPF avd 25 Höstmöte

SKPF avd 25 höll sitt traditionella höstmöte den 19 oktober på Hemgården.

Ordförande Karl-Erik Oredsson hälsade c:a 50 medlemmar välkomna till höstmötet.

Ordförande förklarade mötet öppnat.

Dagordningen godkändes.

Sekreterare Tommy Åkesson läst upp protokollet från den 15/10 2019.

Ingen förändring vad gäller årsavgiften 2022, den blir oförändrad 180:-

Budgetförslaget för år 2022 godkändes likaså förslag på Verksamhetsplanen för år 2022.

Vår kassör Leila Jönsson föredrog det ekonomiska läget.

Styrelsen informerade om kongressen på Aronsborg den 21-23 september 2021.

Det går bra att anmäla sig till avdelningens julbord på eftermiddagen den 2 november på Hemgården.

Inga fler frågor kom upp under övrigt. Ordföranden tackade för visat intresse och förklarade höstmötet avslutat.

Därefter bjöd föreningen på fika. Eftermiddagen avslutades med Bingo. Sven Johansson var som vanligt utropare.

//Karl-Erik


SKPF avd 25 Kristianstad Årsmöte den 1 juni 2021

Årsmöte kl 14.00 på Hemgården i Kristianstad.

Program:

Efter årsmötesförhandlingarna blir det Bingo.
På grund av FMH bestämmelser, blir det ett enkelt möte.
Vi får ta igen detta i höst när vi kan vara fler i lokalen.
Föreningen bjuder på fika
Anmälan till Leila Jönsson 073-312 05 19 senast den 28 maj.

Hjärtligt välkomna
/Styrelsen


SKPF avd 25 Kristianstad Information

SKPF avd 25 har ett stort upptagningsområde.

Här ingår Kristianstads kommun med orterna Kristianstads stad, Åhus, Tollarp, Linderöd, Önnestad, Färlöv, Arkelstorp och Vånga.  Östra Göinge kommun med Hanaskog, Knislinge, Broby, Glimåkra, Sibbhult och Immeln. Bromölla kommun med Bromölla, Gualöv, Valje och Näsum. Avdelningen även medlemmar i Brösarpstrakten.

Det är ett stort geografiska område, då är det svårt att få till någon gemensam aktivitet med tanke på Corona pandemin. Alla är i riskgruppen. Många av våra medlemmar är hänvisade till allmänna kommunikationsmedel.  Det finns även stora problem med gemensamma lokaler i Kristianstad. Alla saknar sommarlust. Styrelsen har funderat mycket på hur vi skall få igång våra aktiviteter igen. Höstmötet är inställt. Här prolongera (förlänger) vi vår Verksamhetsplan, budget och avdelningsavgiften 2020 till att även gälla år 2021.

Styrelsen har som mål att anordna en julfest på någon restaurang i Kristianstad under december månad i år. Annons kommer i Kristianstadsbladet.

En vädjan till våra medlemmar, vi behöver fler som hjälper till i vår avdelning. Avdelningen har nära 2000 medlemmar. För att nå våra mål och att våra medlemmar skall vara nöjda med våra aktiviteter, måste fler medlemmar aktivt hjälpa styrelsen. Medlemmar, detta är en väg att gå, för att hantera ensamheten. Hjälp oss i styrelsen och ni skall se att det ger så mycket, inte bara sysselsättning, utan även det viktigaste som är gemenskap och glädje.

Karl-Erik

Ordförande


Årsmöte SKPF avd 25 Kristianstad

Tisdagen den 18 februari hade SKPF pensionärerna avdelning 25 Kristianstad årsmöte på Föreningarnas Hus i Kristianstad. Ordförande Karl-Erik Oredsson hälsade 80-tal medlemmar välkomna till årsmötet.

Årsmötet inleddes med parentation och ett ljus tändes till minne av bortgångna medlemmar.

Anita Johansson läste en egen skriven, mycket vacker, dikt.

Till ordförande för årsmötet valdes Leif Sivtoft. Årsmötes förhandlingarna genomfördes enligt utsänd dagordning. Verksamhetsberättelse för år 2019 och Revisionsberättelsen för år 2019 godkändes av mötet. Ansvarsfrihet för styrelsen beviljades. Övriga val godkändes enligt det förslag som valberedningen tagit fram.

Karl-Erik Oredsson valdes till ordförande i 2 år. Styrelseledamot för 2 år valdes Alojzija Mislijevic. Ersättare ett år valdes Inga-Lisa Johannesson och Sven Johansson. Styrelsens förslag till nomineringar distriktet och förbundet godkändes av årsmötet.

Efter årsmötesförhandlingarna spelade Bengan sina glada och uppiggande låtar. Vad skönt det var, att sitta här inne, bland glada vänner, lyssna och kanske sjunga med. Tittade man ut, då såg man regndropparna på fönstren och längre bort svajade träden betänkligt. Kort sammanfattning, ruggigt och kallt ute. Vad härligt, nu serverades kaffe med Selmor och Bengan fortsatte sitt härliga framträdande. Vilket fantastiskt årsmöte, glädjen var på topp. Efter fågeldansen tonade Bengan ner sina toner och vi gick över till nästan total tystnad, det var bara Sven Johanssons röst som hördes när han ropade ut bingo- numren. Nu var det Bingo som gällde.

Eftermiddagen närmade sitt slut efter bingospelen tackade ordförande alla och påminde om nästa aktivitet, vårmodevisning tisdagen den 17 mars. Då Damshopen visar vårens och sommarens modekläder. Våra mannekänger ställer upp med glädje, härligt.

Mer information finns på vår hemsida www.skpf.se.

Vid pennan

Karl-Erik


SKPF avd 25 anordnade Café-träff  på Hemgården i Kristianstad

SKPF avd 25 Kristianstad. Den 21 januari samlades ett 75-talet medlemmar till Café-träff på Hemgården i Kristianstad.

Ordförande Karl-Erik Oredsson hälsade alla hjärtligt välkomna.

Eftermiddagens program var information från polisen i Kristianstad, underhållning, fika och lottdragning.

Ordförande informerade om att pensionärsorganisationerna har bildat en samarbetsgrupp i Kristianstad. Målet är att vi skall göra en aktivitet tillsammans per år.

Distrikt Skåne är med på Seniormässan i Malmö den 5-7 maj. Förbundet har kongress den 9-11 juni. Ordförande påpekade att Surfgruppen i Kristianstad behöver fler medhjälpare.

Efter denna information var det två kvinnliga poliser från Kristianstad som berättade om polisens verksamhet i Kristianstad. De berättade om olika bedrägerier, som drabbar framförallt äldre personer. Vi fick lyssna på olika bedrägerisamtal. De belyste inbrott och hur vi kan skydda oss i olika situationer. Grannsamverkan är viktigt. Det är inte fel att DNA- märka sina värdeföremål. Inslaget med polisen blev mycket uppskattat. Det blev en mycket givande diskussion, innan föredragstiden var slut. Vår sekreterare Tommy Åkesson tackade för en bra information och överlämnade en present som tack för att de kunde komma till oss.

Därefter var det Sånggruppen PRO VÄ som fyllde samlingslokalen med sina härliga välkända låtar. Glädjen spred sig och det var mycket svårt att sitta stilla till den medryckande musik- och sång-underhållningen. Alla var glada, vilket härligt gäng. Sånggruppen fick verkligen med sig publiken denna eftermiddag. Det var så skönt att sitta här inne bland alla vänner och lyssna på denna underbara underhållning. Det blev inte sämre när våra trogna medhjälpare kom in med kaffe och fantastiskt goda bullar, de kändes som om de var hembakade. Råkade man titta ut genom fönstren var vädret ruggigt och blåsigt. Fullt klart här inne var det helt underbart.

 

Vad en eftermiddag går fort när man har roligt, helt plötsligt var det tid för lottdragning, som för det mesta avslutar aktivitetseftermiddagarna.

Ordförande Karl-Erik tackade PRO Vä för deras medverkan och delade ut en ros till alla i sånggruppen.

Karl-Erik avslutade med orden: var rädda om er vi ses på årsmötet den 18 februari här på Hemgården kl 14.00

Vid Pennan       Karl-Erik


Julfest med Lucia på Hemgården

Den 10 december anordnade SKPF avd 25 i Kristianstad sin traditionella julfest på Hemgården.

Kl 13.00 var 85 st medlemmar samlade till ett fint dukat julbord. Ordförande  Karl-Erik Oredsson hälsade alla hjärtligt välkomna. Dagens program var underhållning av Stefan Nilsson och Lucia från Fröknegårdsskolans musikklasser. Servering av julmat från Restaurangen Metropol och till sist avslutning med lottdragning.

Stefan Nilsson inledde eftermiddagen med härliga låter medan julmaten dukades fram.

Efter en halvtimma var det dags att gå fram till det så fint dukade julbordet. Det var så vackert upplagt att det nästan tog emot att röra det. Maten smakade lika gott som det var upplagt, många påpekade att det var det finaste julbordet de varit på.

När alla ätit och njutit i lugn och ro av den goda julmaten, då dämpades ljuset och Lucia med sina tärnor och stjärngossar från Fröknegårdsskolans musikklasser gjorde entré. Nu kände alla av den rofyllda julstämningen, som ungdomarna med den äran hade med sig. Det var så vackert och många tankar gick säkert till vår egen skoltid och kanske det var någon som själv gått Lucia någon gång. Tankarna var kvar medan vi lyssnade andäktigt på dessa fina ungdomars framträdande.

När Lucia med sina tärnor och stjärngossar sakta tågat ut, fick de en stor hjärtlig applåd.

Ett stort tack från SKPF till alla i Luciatåget för att ni kom till oss.

Så var det dags för ostbricka och kaffe.

Denna fina eftermiddag avslutades med lottdragning. Stefan lämnade 2 st CD-skivor till vinstbordet, där fanns även julskinka och kaffe.

Ordförande tackade alla som hjälpt till och önskade alla en riktig

   GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR.


SKPF avd 25 anordnade Trivselträff på Teaterbaren i Kristianstad

SKPF avd 25 Kristianstad anordnade sin årliga trivselträff på Teaterbaren i Kristianstad. Över 80 medlemmar hade anmält sig till denna eftermiddag.

När alla hade hittat sina platser hälsade ordförande Karl-Erik Oredsson alla hjärtligt välkomna. Karl-Erik informerade om att vår expeditionslokal på Fackens hus är uppsagd och att vi därför flyttar till ny lokal på Krinova vid Högskolan i Kristianstad. Expeditionen öppnar den 17 september. Öppet hus är planerat till den 29 oktober. Avdelningen bjuder på fika.

Lokalen ligger bra till på första våningen. Där finns inga trappor. Buss 4 går ut till området, med mycket bra förbindelser. Goda parkeringsmöjligheter finns i anslutning till lokalen.

Efter denna information serverades en två rätters middag. Därefter spelade Lars-Eve Färm på sitt dragspel. Allsången uppskattades av deltagarna. Kända låter blev det naturligtvis och alla trivdes  i denna fina härliga miljö. Solen kom fram och blänkte i Helgeåns vatten. Solstrålarna letade sig även in genom  fönstren och det kändes fortfarande som om det vore sommar. Det blev en paus i musikvälden, för en efterlängtad fika. Därefter var det Lars-Eve Färm som återigen fyllde lokalen med sina fina härliga dragspelsmelodier. Eftermiddagen avslutades med lotteridragning, vinsterna blev mycket uppskattade. Grattis till alla ni som tog hem vinsterna. Ordförande Karl-Erik tackade alla som medverkat i denna trivsamma trivselträff.

Karl-Erik Oredsson


SKPF avd 25 Kristianstad Vårmodevisning  den 26 mars på Hemgården i Kristianstad

SKPF avd 25 genomförde sin årliga vår- och sommarmodevisning på Hemgården i Kristianstad.

Kl 14.00 var ett 90-tal medlemmar samlade för en gemensam eftermiddag tillsammans. Det passade väldigt bra med modevisning denna fina vårdag, utanför fönstren sken vårsolen från en klarblå himmel.

Ordförande hälsade alla hjärtligt välkomna. Medlemmarna fick information om kommande program i föreningen inklusive News 55 mässan den 14 maj på Kulturkvarteret i Kristianstad. Tommy Åkesson informerade om ABK:s verksamhet mm i Kristianstads kommun. Han nämnde också vad skall vi ha för namn i stället för. Trygghetboende.

Modevisning var nästa inslag. Linda presenterade kläder från sin egen butik Damshopen i Karpalund och Andreas presenterade Dressmans mode från sin butik i Kristianstad. Till hjälp hade de åtta medlemmar från SKPF, som på ett professionellt och glatt sätt visade upp vårens och sommarens kollektion. Modevisningen blev mycket uppskattad, det var tuffa, udda, roliga och men även festkläder som visades upp. Lindas och Andreas lättsamma och glada presentationer spred sig som ringar på vattnet till publiken. Det blev en glad,lättsam gemytlig stämningen denna eftermiddag.

Efter modevisningen var det tid för fika , samvaro och lotteridragning.Ordförande Karl-Erik Oredsson tackade alla medverkande för denna trevliga eftermiddag.

Nästa sammankomst tisdagen den 16 april då har vi Vårmöte med bingo och Inge Birgersson står för underhållningen.

Mer information finns på SKPF hemsida www.skpf.se


Årsmöte SKPF avd 25 Kristianstad
Tisdagen den 19 februari hade SKPF pensionärerna avdelning 25 Kristianstad årsmöte på Föreningarnas Hus i Kristianstad. Ordförande Karl-Erik Oredsson hälsade 90-tal medlemmar välkomna till årsmötet.
Årsmötet inleddes med parentation och ett ljus tändes till minne av bortgångna medlemmar.
Anita Johansson läste en egen skriven mycket vacker dikt.
Till ordförande för årsmötet valdes Gert Tollgren. Årsmötes förhandlingarna genomfördes enligt utsänd dagordning. Verksamhetsberättelse för år 2018 och Revisionsberättelsen för år 2018 godkändes av mötet. Ansvarsfrihet för styrelsen beviljades. Övriga val godkändes enligt det förslag som valberedningen tagit fram.
Leila Jönsson valdes till Kassör i 2 år, Tommy Åkesson valdes till sekreterare i 2 år och Birgitta Sivtoft valdes till vice ordförande i 2 år. Inga-Lisa Johannesson och Sven Johansson valdes till ersättare i 1 år. Karl-Erik Oredsson är vald som ordförande till år 2020.

Efter årsmötesförhandlingarna serverades kaffe och Semlor.
Därefter spelades bingo med ledning av Sven Johansson.
Ordförande tackade alla och påminde om nästa aktivitet, vårmodevisning tisdagen den 26 mars. Då Damshopen och Dressman visar vårens kläder.
Mer information finns på vår hemsida www.skpf.se


Julfest med Lucia på Hemgården

SKPF avd 25 Kristianstad. Den 11 december anordnade SKPF avd 25 i Kristianstad sin traditionella julfest på Hemgården.

Kl 13.00 hade nära ett 90-tal medlemmar samlats till de fint dukade julborden. Vice ordförande  Birgitta Sivtoft hälsade alla hjärtligt välkomna. Därefter lämnades ordet över till Conny Nilsson som stod för underhållningen denna eftermiddag.

Conny lotsade oss alla in i en härlig julstämning med kända jullåtar. Några historier mellan låtarna blev det. Så kom julmaten från restaurang Kvarnen fram på julbordet.

När alla smakat och njutit i lugn och ro av den mycket goda julmaten, informerade ordförande Karl-Erik Oredsson om Förbundets Jubileumsfest den 9 april 2019, anmäl er redan nu var hans budskap. Därefter var det åter dags för lite sång och musik. Conny fick upp stämningen på en riktig festnivå med alla i sina medrykande låtar. När kaffet och ostbrickan var serverad ja, då dämpades ljuset i lokalen och Lucia med sina tärnor och stjärngossar från Fröknegårdens 8:e musikklass gör entré. Nu kände alla av den rofyllda julstämningen, som ungdomarna från Fröknegårdens musiklass, med den äran framförde.    När Lucia med sina tärnor och stjärngossar sakta tågat ut, fick de en stor hjärtlig applåd.

Ett stort tack från SKPF till alla i Luciatåget för det stämningsfulla framträdandet.

Lotteridragning blev det som vanligt. På prisbordet såg man bl.a. julskinka.

Ordförande tackade alla som hjälpt till och önskade alla en GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR.

Ordförande Karl-Erik Oredsson önskar alla SKPF medlemmar ett härligt år 2019.


SKPF avd 25 höll sitt traditionella höstmöte den 16 oktober på Hemgården.

Ordförande Karl-Erik Oredsson hälsade ett 40-talet medlemmar välkomna till höstmötet.
Mötet började med att Ola Nordin och Annika Lindholm informerade om  Hemgångsstödsteamet inom Kristianstads kommun. De berättade om Hemgångsstödsteamet är till för att skapa en trygg tillvaro efter din sjukhusvistelse. Hemgångsstödsteamet erbjuder en trygg hemgång. Mer information finns att läsa på Kristianstads kommun hemsida under hemgångsstöd.

Efter denna mycket givande information öppnade ordförande höstmötet.
Dagordningen godkändes efter några små justeringar.
Budgetförslaget för år 2019 godkändes likaså Verksamhetsplanen för år 2019.
Förslag om en höjning av medlemsavgiften från 170:- till 180:- godkändes av mötet.
Tommy Åkesson rapporterade från CPR-möte som handlade om munhygien och tandvård. Tommy Å rapporterade även från möte med ABK om trygghetsboende.
Karl-Erik O informerade från förbundet.
Under övriga frågor informerade kassören Leila Jönsson om vårt jubileum och utfärden till Törringelund. Inga fler frågor kom upp under övrigt och ordföranden förklarade mötet avslutat.

Efter mötesförhandlingarna bjöds det på fika. Därefter var det utroparen Sven Johansson som höll i Bingospelet.

Sven


Trivseldag

SKPF avd 25 i Kristianstad anordnade en trivseleftermiddag på Fjällbacka i Fjälkinge tisdagen den 3 oktober med nära 50-talet besökare.

SKPF:s  ordförande Karl-Erik Oredsson hälsade alla hjärtligt välkomna.
Programmet bestod av sång och musik av Stefan Nilsson och fika med Leilas hembakade kanelbullar och tårta. Stefan Nilsson presenterade sig. Stefan varvade musik och sång med en och annan rolig historia på ett mycket gemytligt sätt.

Många kända låtar från publikens ungdomsår fyllde lokalen fram till kaffepausen. Då smakade det gott med kaffe, bullar och gräddtårta, som medlemmar från SKPF serverade.

Efter samvaron fylldes återigen lokalen med Stefans underbara sångröst .

Vi på SKPF vill tacka er på Fjällbacka för att vi fick komma till er denna eftermiddag.

Stefan


Modevisning för SKPF-medlemmar         

SKPF avd 25 genomförde sin årliga höst- och vintermodevisning på Hemgården i Kristianstad.
Kl 14.00 var ett 90-tal medlemmar samlade för en gemensam eftermiddag tillsammans.
Ordförande Karl-Erik Oredsson hälsade alla välkomna. Medlemmarna fick information om kommande program och att SKPF har fått en ny hemsida. Sekreterare Tommy Åkesson informerade om äldreboende i Kristianstad och om Skånetrafiken med inriktning på serviceresor.

Modevisning var nästa inslag. Linda Sickeldal presenterade kläder från sin egen butik Damshopen i Karpalund. Till hjälp hade hon fem medlemmar från SKPF, som på ett mycket professionellt sätt visade upp höstens och vinterns kollektion. Modevisningen blev mycket uppskattad, det var lite tuffa, lite udda och roliga, men framför allt bekväma och lättskötta kläder som visades upp. Efter modevisningen var det tid för fika , samvaro och lotteridragning. Ordförande Karl-Erik Oredsson tackade alla medverkande för denna trevliga eftermiddag.

Nästa sammankomst är Höstmöte med bingo den 16 oktober.

Bild 1(1)


SKPF 40-års Jubileum

SKPF avd 25 Kristianstad firade 40-års Jubileum på Teaterbaren den 18 september.
Kl 12.00 samlades medlemmar och inbjudna gäster till Jubileumsfesten.
Det började med mingel.  Stefan Nilsson fyllde lokalen med sång och musik.

Ordförande Karl-Erik Oredsson hälsade alla hjärtligt välkomna, vid honnörsbordet såg vi bl.a. Vice förbundsordförande  Liza Di Paolo Sandberg och Distriktets ordförande Bengt Lundholm.
Ordförande berättade att pensionärsföreningen Kommunalpensionärerna Kristianstad startade år 1978. Förflyttar vi oss fram i tiden till år 1989, det var då som Allgot Persson blev ordförande. Han var ordförande i 10 år. Allgot Persson lämnade över ledarskapet år 1999 till Ingvar Axelsson. År 2009 blev Inga-Lisa Johannesson ordförande. Hon lämnade över ordförandeuppdraget 2017 till Karl-Erik Oredsson.
Efter denna historia om SKPF avd 25 var det tid att njuta av en tre rätters middag. Stefan Nilsson fyllde åter restaurangen med många kända låtar. Det hölls tal, lämnades över presenter och föreningen önskades  lycka till i framtiden.
Personalen serverade den fint upplagda maten på ett underbart klassigt sätt. Maten var mycket god och det fina upplägget gjorde att smaken blev ännu bättre. Tittade man ut genom de stora välvda  fönstren sågs solen reflektera sig i Helge åns vatten. Det var fortfarande sommartemperaturer ute och en härlig stämning var det bland festdeltagarna.

Jubileumsfesten avslutades med kaffe och kaka, ordförande Karl-Erik Oredsson tackade sin styrelse för ett otroligt gott arbete. Ett stort tack till personalen på Teaterbaren och ett stort tack till alla som deltagit i SKPF avd 25 Jubileumsfest.

Bild 1


SKPF Vårutfärd i Laxens, skolans, galgens och kamerans tecken.

Tidigt på morgonen tisdagen den 29 maj var det samling för vårutflykt med buss till Blekinge.
Researrangören Leila Jönsson hälsade alla hjärtligt välkomna denna soliga morgon och berättade i stort vad dagen skulle innehålla.
Färden gick direkt till Laxerian i Mörrum. Här blev det guidning och många berättelser om laxens liv och laxfisket i Mörrumsån. Därefter serverades en efterlängtad frukost i en härlig miljö. När kaffet och frukosten var avklarad var der det samling i bussen igen efter en lite ansträngande promenad. Skolmuseet i Svängsta var nästa mål. När alla placerat sig i de gamla skolbänkarna, berättade Ingrid Hallberg på ett fängslande sätt om skolans fantastiska historia. Många kände igen sig från sin egen skoltid. Skolan inrymmer skolsal, lärarbostad och utställningslokal med skolmaterial från olika tidsepoker.

Bussfärden gick vidare från skolvälden till Fritszatorpet vid sjön Halen. Nu var det dags för lunch. Efter att avnjutet en mycket god lunch i en helt otrolig naturskön miljö, gick färden till galg- och kameramuseet Holje park i Olofström.

Här berättade Johnny Karlsson om klädgalgens historia och Nils-Harald Ottosson om kamerans historia. Efter Johnnys och Nils-Harads mycket intressanta berättelser, gick färden till Oppmanna och Hammarkvists gårdsmuseum. Efter guidningen avslutades dagen med eftermiddagsfika ute i det fria i en fortsatt solig och varm dag.

Laxens hus


SKPF avd 25 deltog i Seniormässan och har haft det sedvanliga vårmötet.
Seniormässan News 55 den 14 april deltog SKPF med egen monter.

News 55 KSD

Karl-Erik Oredsson, Tommy Åkesson, Birgitta Sivtoft och Sven Johansson bemannade montern. Många besökare kom, intresset var mycket stort. Besökarna  tilldelades  informationsbroschyrer inkl tidningen Här & Nu.

SKPF vårmöte på Hemgården den 14 april besöktes av ett 60-tal medlemmar. Vice ordförande Birgitta Sivtoft öppnade mötet. Kassören Leila Jönsson redovisade det goda ekonomiska läget, som godkändes av mötet. Sekreteraren Tommy Åkesson informerade om vad som behandlats på möten med CPR 2018-03-12. Sjukvårdavtalet, äldremottagningar, Synenhet och audionommottagning. Mötet med KPR 2018-04-18. Personalsituation, Rätt till heltid, Hemtjänst organisation, Kameror och verkställda beslut.

Skånetrafikens kundrådsmöte 2018-04-09. Beställningscentral, Trafikledning, Kvalitetsredovisning, Sjukresor och Missbruk av färdtjänst.

Efter mötet bjöds det på fika och därefter var det Bingo som gällde.


SKPF avd 25 i Kristianstad anordnade en trivseleftermiddag på Almhaga i Färlöv tisdagen den 3 april.

Kl 14.00 var ett 30-tal personer samlade och alla väntade spänt på eftermiddagens program. Ordförande i SKPF hälsade alla hjärtligt välkomna och att det var roligt att vara här igen. Eftermiddagens  program bestod av sång och musik av Bengan Svensson och fika med bullar och tårta naturligtvis.

Ordet lämnades över till Bengan som presenterade sig och berättade lite om vilka melodier som han tänkte spela och sjunga. Sånghäften var utdelade för att underlätta allsången. Sjung med, för ni känner säkert igen de flesta melodierna, var Bengans råd. Visst kände man igen melodierna och texten. En härlig och glad stämning blev det alla kände igen sig. När Bengan fyllt salen med dessa så välkända låtar en halv timme. Då var det dags för fika. SKPF serverade kaffe med hembakade bullar och tårta. Efter samvaron fylldes återigen salen med Bengans underbara sångröst. Påskhelgen var förbi, men Bengan tyckte ändå att man kunde avsluta denna eftermiddag med fågelsången. Alla flaxade med armarna på refrängen. Det blev en hjärtlig, härlig och glad avslutning på eftermiddagen.

Bengan


SKPF avd 25 Kristianstad Vårmodevisning  den 20 mars på Hemgården i Kristianstad

SKPF avd 25 genomförde sin årliga vår- och sommarmodevisning på Hemgården i Kristianstad.

Kl 14.00 var ett 90-tal medlemmar samlade för en gemensam eftermiddag tillsammans.

Ordförande hälsade alla hjärtligt välkomna. Medlemmarna fick information om kommande program i föreningen inklusive News 55 mässan den 14 april på Yllan i Kristianstad. Tommy Åkesson informerade ABK:s verksamhet och hur sjukvården för de äldre fungerar i Kristianstads kommun. Därefter berättade Anders Johansson från försäkringsbolaget Folksam om de trygga försäkringar till bra priser, som du som medlem i SKPF kan teckna.

Modevisning var nästa inslag. Linda Sickeldal presenterade kläder både från sin egen butik Damshopen i Karpalund och från Dressman i Kristianstad. Till hjälp hade hon sju medlemmar från SKPF, som på ett mycket professionellt sätt visade upp vårens och sommarens kollektion. Modevisningen blev mycket uppskattad, det var lite tuffa, lite udda och roliga, men framför allt bekväma och lättskötta kläder som visades upp.

Modevisning

Efter modevisningen var det tid för fika , samvaro och lotteridragning.
Ordförande Karl-Erik Oredsson tackade alla medverkande för denna trevliga eftermiddag.

Nästa sammankomst är Vårmöte med bingo den 17 april.
Mer information finns på SKPF hemsida www.skpfskane.se/avd-25-kristianstad


Årsmöte SKPF avd 25 Kristianstad

Tisdagen den 20 februari hade SKPF pensionärerna avdelning 25 Kristianstad årsmöte på Föreningarnas Hus i Kristianstad. Ordförande Karl-Erik Oredsson hälsade 80-tal medlemmar välkomna till årsmötet.

Årsmötet inleddes med parentation och ett ljus tändes till minne av bortgångna medlemmar.
Ordförande läste en dikt ”Det är vackrast när det skymmer” av Per Lagerkvist

Till ordförande för årsmötet valdes Gert Tollgren. Årsmötes förhandlingarna genomfördes enligt utsänd dagordning. Verksamhetsberättelse för år 2017 och Revisionsberättelsen för år 2017 godkändes av mötet. Ansvarsfrihet för styrelsen beviljades. Övriga val godkändes enligt det förslag som valberedningen tagit fram.
Karl-Erik Oredsson valdes av årsmötet till ordförande i 2 år.
Kassör Leila Jönsson, sekreterare Tommy Åkesson är valda till år 2019

Efter årsmötesförhandlingarna  serverades kaffe och kakor.
Därefter spelades bingo med ledning av Sven Johansson.
Ordförande tackade alla och påminde om nästa aktivitet, vårmodevisning tisdagen den 20 mars.

Årsmöte 2018