AVD 25 – KRISTIANSTAD

Fackens Hus | Kanalgatan 94 | 291 41 Kristianstad.
Telefon: 044 -10 02 13 | Mailadress:

Expeditionen öppen tisdagar: kl 10.00-12.00

Ordförande:
Karl-Erik Oredsson
Mobiltelefon 0708-968571 | Mailadress keoredsson@gmail.com

Sekreterare:
Tommy Åkesson
Mobiltelefon 0709-18 96 86 | Mailadress: akesson48@gmail.com

Kassör:
Leila Jönsson
Hemtelefon: 044- 12 05 19 |Mailadress: humlan2@telia.com

Verksamhetsplan för 2019

SKPF avd 25 Kristianstad Vårmodevisning  den 26 mars på Hemgården i Kristianstad

SKPF avd 25 genomförde sin årliga vår- och sommarmodevisning på Hemgården i Kristianstad.

Kl 14.00 var ett 90-tal medlemmar samlade för en gemensam eftermiddag tillsammans. Det passade väldigt bra med modevisning denna fina vårdag, utanför fönstren sken vårsolen från en klarblå himmel.

Ordförande hälsade alla hjärtligt välkomna. Medlemmarna fick information om kommande program i föreningen inklusive News 55 mässan den 14 maj på Kulturkvarteret i Kristianstad. Tommy Åkesson informerade om ABK:s verksamhet mm i Kristianstads kommun. Han nämnde också vad skall vi ha för namn i stället för. Trygghetboende.

Modevisning var nästa inslag. Linda presenterade kläder från sin egen butik Damshopen i Karpalund och Andreas presenterade Dressmans mode från sin butik i Kristianstad. Till hjälp hade de åtta medlemmar från SKPF, som på ett professionellt och glatt sätt visade upp vårens och sommarens kollektion. Modevisningen blev mycket uppskattad, det var tuffa, udda, roliga och men även festkläder som visades upp. Lindas och Andreas lättsamma och glada presentationer spred sig som ringar på vattnet till publiken. Det blev en glad,lättsam gemytlig stämningen denna eftermiddag.

Efter modevisningen var det tid för fika , samvaro och lotteridragning.Ordförande Karl-Erik Oredsson tackade alla medverkande för denna trevliga eftermiddag.

Nästa sammankomst tisdagen den 16 april då har vi Vårmöte med bingo och Inge Birgersson står för underhållningen.

Mer information finns på SKPF hemsida www.skpf.se


Årsmöte SKPF avd 25 Kristianstad
Tisdagen den 19 februari hade SKPF pensionärerna avdelning 25 Kristianstad årsmöte på Föreningarnas Hus i Kristianstad. Ordförande Karl-Erik Oredsson hälsade 90-tal medlemmar välkomna till årsmötet.
Årsmötet inleddes med parentation och ett ljus tändes till minne av bortgångna medlemmar.
Anita Johansson läste en egen skriven mycket vacker dikt.
Till ordförande för årsmötet valdes Gert Tollgren. Årsmötes förhandlingarna genomfördes enligt utsänd dagordning. Verksamhetsberättelse för år 2018 och Revisionsberättelsen för år 2018 godkändes av mötet. Ansvarsfrihet för styrelsen beviljades. Övriga val godkändes enligt det förslag som valberedningen tagit fram.
Leila Jönsson valdes till Kassör i 2 år, Tommy Åkesson valdes till sekreterare i 2 år och Birgitta Sivtoft valdes till vice ordförande i 2 år. Inga-Lisa Johannesson och Sven Johansson valdes till ersättare i 1 år. Karl-Erik Oredsson är vald som ordförande till år 2020.

Efter årsmötesförhandlingarna serverades kaffe och Semlor.
Därefter spelades bingo med ledning av Sven Johansson.
Ordförande tackade alla och påminde om nästa aktivitet, vårmodevisning tisdagen den 26 mars. Då Damshopen och Dressman visar vårens kläder.
Mer information finns på vår hemsida www.skpf.se


Julfest med Lucia på Hemgården

SKPF avd 25 Kristianstad. Den 11 december anordnade SKPF avd 25 i Kristianstad sin traditionella julfest på Hemgården.

Kl 13.00 hade nära ett 90-tal medlemmar samlats till de fint dukade julborden. Vice ordförande  Birgitta Sivtoft hälsade alla hjärtligt välkomna. Därefter lämnades ordet över till Conny Nilsson som stod för underhållningen denna eftermiddag.

Conny lotsade oss alla in i en härlig julstämning med kända jullåtar. Några historier mellan låtarna blev det. Så kom julmaten från restaurang Kvarnen fram på julbordet.

När alla smakat och njutit i lugn och ro av den mycket goda julmaten, informerade ordförande Karl-Erik Oredsson om Förbundets Jubileumsfest den 9 april 2019, anmäl er redan nu var hans budskap. Därefter var det åter dags för lite sång och musik. Conny fick upp stämningen på en riktig festnivå med alla i sina medrykande låtar. När kaffet och ostbrickan var serverad ja, då dämpades ljuset i lokalen och Lucia med sina tärnor och stjärngossar från Fröknegårdens 8:e musikklass gör entré. Nu kände alla av den rofyllda julstämningen, som ungdomarna från Fröknegårdens musiklass, med den äran framförde.    När Lucia med sina tärnor och stjärngossar sakta tågat ut, fick de en stor hjärtlig applåd.

Ett stort tack från SKPF till alla i Luciatåget för det stämningsfulla framträdandet.

Lotteridragning blev det som vanligt. På prisbordet såg man bl.a. julskinka.

Ordförande tackade alla som hjälpt till och önskade alla en GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR.

Ordförande Karl-Erik Oredsson önskar alla SKPF medlemmar ett härligt år 2019.


SKPF avd 25 höll sitt traditionella höstmöte den 16 oktober på Hemgården.

Ordförande Karl-Erik Oredsson hälsade ett 40-talet medlemmar välkomna till höstmötet.
Mötet började med att Ola Nordin och Annika Lindholm informerade om  Hemgångsstödsteamet inom Kristianstads kommun. De berättade om Hemgångsstödsteamet är till för att skapa en trygg tillvaro efter din sjukhusvistelse. Hemgångsstödsteamet erbjuder en trygg hemgång. Mer information finns att läsa på Kristianstads kommun hemsida under hemgångsstöd.

Efter denna mycket givande information öppnade ordförande höstmötet.
Dagordningen godkändes efter några små justeringar.
Budgetförslaget för år 2019 godkändes likaså Verksamhetsplanen för år 2019.
Förslag om en höjning av medlemsavgiften från 170:- till 180:- godkändes av mötet.
Tommy Åkesson rapporterade från CPR-möte som handlade om munhygien och tandvård. Tommy Å rapporterade även från möte med ABK om trygghetsboende.
Karl-Erik O informerade från förbundet.
Under övriga frågor informerade kassören Leila Jönsson om vårt jubileum och utfärden till Törringelund. Inga fler frågor kom upp under övrigt och ordföranden förklarade mötet avslutat.

Efter mötesförhandlingarna bjöds det på fika. Därefter var det utroparen Sven Johansson som höll i Bingospelet.

Sven


Trivseldag

SKPF avd 25 i Kristianstad anordnade en trivseleftermiddag på Fjällbacka i Fjälkinge tisdagen den 3 oktober med nära 50-talet besökare.

SKPF:s  ordförande Karl-Erik Oredsson hälsade alla hjärtligt välkomna.
Programmet bestod av sång och musik av Stefan Nilsson och fika med Leilas hembakade kanelbullar och tårta. Stefan Nilsson presenterade sig. Stefan varvade musik och sång med en och annan rolig historia på ett mycket gemytligt sätt.

Många kända låtar från publikens ungdomsår fyllde lokalen fram till kaffepausen. Då smakade det gott med kaffe, bullar och gräddtårta, som medlemmar från SKPF serverade.

Efter samvaron fylldes återigen lokalen med Stefans underbara sångröst .

Vi på SKPF vill tacka er på Fjällbacka för att vi fick komma till er denna eftermiddag.

Stefan


Modevisning för SKPF-medlemmar         

SKPF avd 25 genomförde sin årliga höst- och vintermodevisning på Hemgården i Kristianstad.
Kl 14.00 var ett 90-tal medlemmar samlade för en gemensam eftermiddag tillsammans.
Ordförande Karl-Erik Oredsson hälsade alla välkomna. Medlemmarna fick information om kommande program och att SKPF har fått en ny hemsida. Sekreterare Tommy Åkesson informerade om äldreboende i Kristianstad och om Skånetrafiken med inriktning på serviceresor.

Modevisning var nästa inslag. Linda Sickeldal presenterade kläder från sin egen butik Damshopen i Karpalund. Till hjälp hade hon fem medlemmar från SKPF, som på ett mycket professionellt sätt visade upp höstens och vinterns kollektion. Modevisningen blev mycket uppskattad, det var lite tuffa, lite udda och roliga, men framför allt bekväma och lättskötta kläder som visades upp. Efter modevisningen var det tid för fika , samvaro och lotteridragning. Ordförande Karl-Erik Oredsson tackade alla medverkande för denna trevliga eftermiddag.

Nästa sammankomst är Höstmöte med bingo den 16 oktober.

Bild 1(1)


SKPF 40-års Jubileum

SKPF avd 25 Kristianstad firade 40-års Jubileum på Teaterbaren den 18 september.
Kl 12.00 samlades medlemmar och inbjudna gäster till Jubileumsfesten.
Det började med mingel.  Stefan Nilsson fyllde lokalen med sång och musik.

Ordförande Karl-Erik Oredsson hälsade alla hjärtligt välkomna, vid honnörsbordet såg vi bl.a. Vice förbundsordförande  Liza Di Paolo Sandberg och Distriktets ordförande Bengt Lundholm.
Ordförande berättade att pensionärsföreningen Kommunalpensionärerna Kristianstad startade år 1978. Förflyttar vi oss fram i tiden till år 1989, det var då som Allgot Persson blev ordförande. Han var ordförande i 10 år. Allgot Persson lämnade över ledarskapet år 1999 till Ingvar Axelsson. År 2009 blev Inga-Lisa Johannesson ordförande. Hon lämnade över ordförandeuppdraget 2017 till Karl-Erik Oredsson.
Efter denna historia om SKPF avd 25 var det tid att njuta av en tre rätters middag. Stefan Nilsson fyllde åter restaurangen med många kända låtar. Det hölls tal, lämnades över presenter och föreningen önskades  lycka till i framtiden.
Personalen serverade den fint upplagda maten på ett underbart klassigt sätt. Maten var mycket god och det fina upplägget gjorde att smaken blev ännu bättre. Tittade man ut genom de stora välvda  fönstren sågs solen reflektera sig i Helge åns vatten. Det var fortfarande sommartemperaturer ute och en härlig stämning var det bland festdeltagarna.

Jubileumsfesten avslutades med kaffe och kaka, ordförande Karl-Erik Oredsson tackade sin styrelse för ett otroligt gott arbete. Ett stort tack till personalen på Teaterbaren och ett stort tack till alla som deltagit i SKPF avd 25 Jubileumsfest.

Bild 1


SKPF Vårutfärd i Laxens, skolans, galgens och kamerans tecken.

Tidigt på morgonen tisdagen den 29 maj var det samling för vårutflykt med buss till Blekinge.
Researrangören Leila Jönsson hälsade alla hjärtligt välkomna denna soliga morgon och berättade i stort vad dagen skulle innehålla.
Färden gick direkt till Laxerian i Mörrum. Här blev det guidning och många berättelser om laxens liv och laxfisket i Mörrumsån. Därefter serverades en efterlängtad frukost i en härlig miljö. När kaffet och frukosten var avklarad var der det samling i bussen igen efter en lite ansträngande promenad. Skolmuseet i Svängsta var nästa mål. När alla placerat sig i de gamla skolbänkarna, berättade Ingrid Hallberg på ett fängslande sätt om skolans fantastiska historia. Många kände igen sig från sin egen skoltid. Skolan inrymmer skolsal, lärarbostad och utställningslokal med skolmaterial från olika tidsepoker.

Bussfärden gick vidare från skolvälden till Fritszatorpet vid sjön Halen. Nu var det dags för lunch. Efter att avnjutet en mycket god lunch i en helt otrolig naturskön miljö, gick färden till galg- och kameramuseet Holje park i Olofström.

Här berättade Johnny Karlsson om klädgalgens historia och Nils-Harald Ottosson om kamerans historia. Efter Johnnys och Nils-Harads mycket intressanta berättelser, gick färden till Oppmanna och Hammarkvists gårdsmuseum. Efter guidningen avslutades dagen med eftermiddagsfika ute i det fria i en fortsatt solig och varm dag.

Laxens hus


SKPF avd 25 deltog i Seniormässan och har haft det sedvanliga vårmötet.
Seniormässan News 55 den 14 april deltog SKPF med egen monter.

News 55 KSD

Karl-Erik Oredsson, Tommy Åkesson, Birgitta Sivtoft och Sven Johansson bemannade montern. Många besökare kom, intresset var mycket stort. Besökarna  tilldelades  informationsbroschyrer inkl tidningen Här & Nu.

SKPF vårmöte på Hemgården den 14 april besöktes av ett 60-tal medlemmar. Vice ordförande Birgitta Sivtoft öppnade mötet. Kassören Leila Jönsson redovisade det goda ekonomiska läget, som godkändes av mötet. Sekreteraren Tommy Åkesson informerade om vad som behandlats på möten med CPR 2018-03-12. Sjukvårdavtalet, äldremottagningar, Synenhet och audionommottagning. Mötet med KPR 2018-04-18. Personalsituation, Rätt till heltid, Hemtjänst organisation, Kameror och verkställda beslut.

Skånetrafikens kundrådsmöte 2018-04-09. Beställningscentral, Trafikledning, Kvalitetsredovisning, Sjukresor och Missbruk av färdtjänst.

Efter mötet bjöds det på fika och därefter var det Bingo som gällde.


SKPF avd 25 i Kristianstad anordnade en trivseleftermiddag på Almhaga i Färlöv tisdagen den 3 april.

Kl 14.00 var ett 30-tal personer samlade och alla väntade spänt på eftermiddagens program. Ordförande i SKPF hälsade alla hjärtligt välkomna och att det var roligt att vara här igen. Eftermiddagens  program bestod av sång och musik av Bengan Svensson och fika med bullar och tårta naturligtvis.

Ordet lämnades över till Bengan som presenterade sig och berättade lite om vilka melodier som han tänkte spela och sjunga. Sånghäften var utdelade för att underlätta allsången. Sjung med, för ni känner säkert igen de flesta melodierna, var Bengans råd. Visst kände man igen melodierna och texten. En härlig och glad stämning blev det alla kände igen sig. När Bengan fyllt salen med dessa så välkända låtar en halv timme. Då var det dags för fika. SKPF serverade kaffe med hembakade bullar och tårta. Efter samvaron fylldes återigen salen med Bengans underbara sångröst. Påskhelgen var förbi, men Bengan tyckte ändå att man kunde avsluta denna eftermiddag med fågelsången. Alla flaxade med armarna på refrängen. Det blev en hjärtlig, härlig och glad avslutning på eftermiddagen.

Bengan


SKPF avd 25 Kristianstad Vårmodevisning  den 20 mars på Hemgården i Kristianstad

SKPF avd 25 genomförde sin årliga vår- och sommarmodevisning på Hemgården i Kristianstad.

Kl 14.00 var ett 90-tal medlemmar samlade för en gemensam eftermiddag tillsammans.

Ordförande hälsade alla hjärtligt välkomna. Medlemmarna fick information om kommande program i föreningen inklusive News 55 mässan den 14 april på Yllan i Kristianstad. Tommy Åkesson informerade ABK:s verksamhet och hur sjukvården för de äldre fungerar i Kristianstads kommun. Därefter berättade Anders Johansson från försäkringsbolaget Folksam om de trygga försäkringar till bra priser, som du som medlem i SKPF kan teckna.

Modevisning var nästa inslag. Linda Sickeldal presenterade kläder både från sin egen butik Damshopen i Karpalund och från Dressman i Kristianstad. Till hjälp hade hon sju medlemmar från SKPF, som på ett mycket professionellt sätt visade upp vårens och sommarens kollektion. Modevisningen blev mycket uppskattad, det var lite tuffa, lite udda och roliga, men framför allt bekväma och lättskötta kläder som visades upp.

Modevisning

Efter modevisningen var det tid för fika , samvaro och lotteridragning.
Ordförande Karl-Erik Oredsson tackade alla medverkande för denna trevliga eftermiddag.

Nästa sammankomst är Vårmöte med bingo den 17 april.
Mer information finns på SKPF hemsida www.skpfskane.se/avd-25-kristianstad


Årsmöte SKPF avd 25 Kristianstad

Tisdagen den 20 februari hade SKPF pensionärerna avdelning 25 Kristianstad årsmöte på Föreningarnas Hus i Kristianstad. Ordförande Karl-Erik Oredsson hälsade 80-tal medlemmar välkomna till årsmötet.

Årsmötet inleddes med parentation och ett ljus tändes till minne av bortgångna medlemmar.
Ordförande läste en dikt ”Det är vackrast när det skymmer” av Per Lagerkvist

Till ordförande för årsmötet valdes Gert Tollgren. Årsmötes förhandlingarna genomfördes enligt utsänd dagordning. Verksamhetsberättelse för år 2017 och Revisionsberättelsen för år 2017 godkändes av mötet. Ansvarsfrihet för styrelsen beviljades. Övriga val godkändes enligt det förslag som valberedningen tagit fram.
Karl-Erik Oredsson valdes av årsmötet till ordförande i 2 år.
Kassör Leila Jönsson, sekreterare Tommy Åkesson är valda till år 2019

Efter årsmötesförhandlingarna  serverades kaffe och kakor.
Därefter spelades bingo med ledning av Sven Johansson.
Ordförande tackade alla och påminde om nästa aktivitet, vårmodevisning tisdagen den 20 mars.

Årsmöte 2018